maandag 1 oktober 2018

Dag 1

Toen we deze morgen wakker werden, maakte iedereen zich wat zorgen... De regen viel met bakken uit de lucht! Gelukkig was het over toen we onze koffers moesten inladen in de bus. Ook de weergoden in Oostduinkerke waren onze goed gezind! Vanaf dat we uit de bus stapten hebben we geen regendruppel meer gezien. Yes!

We begonnen de dag met een stratego-spel in de duinen. We renden rond, speelden blad-steen-schaar en verzamelden zoveel mogelijk kaartjes. De winst was voor klas 4D! Daarna aten we onze boterhammen op om krachten op te doen voor de namiddagactiviteiten.

De helft van de groep vertrok naar de Doornpanne, terwijl de andere helft het Oostduinkerkse strand onveilig maakte. In de Doornpanne maakten de leerlingen een mooie wandeling door de duinen waarbij ze veel leerden over het gebied, de ezels en de pony's die er leven en proefden ze enkele doornbesjes. Op het strand speelden de leerlingen kubb en petanque, maakten ze prachtige zandkastelen en deden ze aan  teambuilding. Maar het hoogtepunt was natuurlijk de zee! De waterlimiet van de regenlaarsjes werd dan ook uitvoerig getest.

Terug op het domein stond de kamerverdeling op de planning. De kinderen maakten kennis met hun kamer, kregen een lesje in 'Hoe maak ik een bed op?' en genoten van een warme douche. Daarna zorgden de koks voor volle maagjes door erg gesmaakte balletjes in de tomatensaus met pureepatatjes voor te schotelen.

Na deze geslaagde maaltijd schreven we onze kaartjes en vertrokken we op zaklampentocht door de duinen. We nestelden ons zelf even in het zand om dan onze lichtjes te doven en even te genieten van de sterrenhemel. Zalig! We sloten af met een meditatieoefening en nu liggen jullie schatjes in hun bed. Hopelijk blijven ze daar liggen tot morgenochtend;)!

Duimen jullie mee voor een stralend zonnetje de komende dagen?

Veel groetjes en tot morgenavond!

 

                                      

                                        

9 opmerkingen:

 1. Bedankt voor het dagverslag en de mooie foto's! Stralende gezichtjes! Nog veel plezier en mooi weer toegewenst! Groeten Familie van Jente, 4B

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuke foto's, blij dat de weergoden jullie goedgezind waren.bij elke regenbui hier aan jullie gedacht. Slaapwel allemaal. Mama van Dice

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat we zo kunnen volgen. Is hier stil thuis....
  Slaap wel schatjes.
  Mama Foeke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor het heerlijke verslag! We sturen vele zonnestralen jullie richting uit! Groetjes van Jonne's thuisfront

  BeantwoordenVerwijderen
 5. veel plezier vandaag. we duimen voor mooi weer! Groetjes mama van tristan de Maeier

  BeantwoordenVerwijderen
 6. veel plezier. ik hoop dat het daar leuk is! Groetjes aan juf Melissa en tristan!elena de MAEIJER

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vandaag ook veel plezier gewenst zo blij om dit verslagje te lezen en de foto's te zien. Mama van Dario De Craecker

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel mooi geschreven! Bedankt voor de update.
  Ik wens jullie nog veel plezier en zonnige dagen toe.
  Groetjes aan iedereen maar in het bijzonder aan Mathieu Dobbelaere ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hopelijk vandaag ook een leuke, droge dag gehad. Nog veel plezier vanavond en morgen! Groetjes van de familie van Maya 4B

  BeantwoordenVerwijderen